Tag ekstraordinære madbilleder

Vi har bidt mærke i at billeder med mad som motiv efterhånden er blevet en ret stor trend for alle med en kamera telefon. Instagram, Flickr og andre sociale platforme bugner med madbilleder taget af den gængse forbruger.

Men vil du gerne skille dig ud fra mængden med nogle yderst kvalite
tsbeviste og velkomponerede billeder, har vi samlet et lille overblik over de vigtigste ting du skal fokusere på, når din mad skal indrammes.

1. PLANLÆG TIDSPUNKTET

Som vi så ofte nævner er naturligt lys en helt
essential fakto
r når du tager billeder. Derfor er det også vigtigt at du planlægger tidspunktet for hvornår du vil tage billeder af din mad. Det er eksempelvis svært at tage et godt billede af din aftensmad, hvis det er mørkt udenfor.

2. OVERVEJ DIN ANRETNINGshutterstock_135572054

Vi hører det ofte i MasterChef og andre madprogrammer i fjernsynet; man spiser med øjnene. Derfor er anretningen utrolig vigtig, når du vil indramme din mad.

Vores erfaring siger os at en enkelt anretning er bedre end en fyldt tallerken, da det hurtigt kan komme til at fremstå rodet. Derudover vil vi anbefale at du får så mange farver som muligt integreret i din simple ret.

3. KOMPOSITIONEN ER VIGTIG

Kompositionen i madbilledet er lige så vigtig som i alle andre billeder. Kompositionen skal skabe balancen i billedet, så det fremstår indbydende.

Leg lidt med de forskellige perspektiver, og find ud af hvilken vinkel din mad ser bedst ud fra.

shutterstock_283021049

4. Skab stemning med rekvisitter

Anskaf dig en række objekter du kan placere ved siden af anretningen til at skabe stemning. Du kan eksempelvis placere et basilikumsblad, en krydderi skål, et glas vand eller noget helt fjerde ved siden af din anretning. Det giver liv til billedet, og skaber en helt speciel stemning.

Husk også at overvej din baggrund. Den skal helst ikke tage fokus, men små rekvisitter kan med fordel sagtens implementeres i billedet.

Læs mere om hvordan du tager billeder med sløret baggrund.

5. ANSKAF DIG EN TRIPOD

I Danmark har vi et begrænset antal lyse timer, det kan derfor være en fordel at anskaffe sig en Tripod. Et stativ som giver dig flere muligheder i fotograferingen.

Med en Tripod bliver det muligt at holde kameraet stille, hvilket betyder at kameraet kan optage mere lys uden at billedet bliver rystet. Tværtimod får du et klart og tydeligt billede, der afspejler din mad på den mest fornemme måde.

Stativerne findes i mange prisklasser, men de billigste fungerer ganske udemærket til at fotografere mad med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *