5 gode råd til begynderfotografen

shutterstock_209647441Du føler dig inspireret til at indfange verden i billeder – men hvor starter du?


1. Anskaf et kvalitetskamera

Her på redaktionen vil vi helt sikkert anbefale at du anskaffer dig et spejlreflekskamera.

De findes i mange forskellige prisklasser, men når det kommer til kamera stemmer prisen ofte overens med kvaliteten. Vi vil derfor ikke anbefale dig at købe det mest skrabede kamera du kan finde, men du behøver skam heller ikke at vælge det dyreste!

Invester omkring 3000,- i kameraet. Så er du sikret de mest grundlæggende elementer. De fleste spejlreflekskameraer nu om dage er faktisk alle af rigtig høj kvalitet.

2. Brug penge på et objektiv

Når du anskaffer dig et nyt kamera, er det lige så vigtigt at få fat i et rigtig godt objektiv. Du kan være heldig at der følger et ganske udemærket objektiv med, men de fleste steder er man nødsaget til at investere i et godt objektiv ved siden af.

Vi anbefaler dig at investere i et 50 mm f/1.8 objektiv. Og nu lyder det af en kæmpe investering, men det er faktisk et af de billigste – men bedste – modeller på markedet.

3. Lær dit kamera at kende

Sørg for at medbringe dit kamera overalt og tag billeder af alle de ting du kan komme i tanke om. Det gælder først og fremmest om at se tingene med et kreativt øje.

Du vil hurtigt føle dig mere tilpas med kameraet i hånden, men det kræver altså en del øvelse og tilvænning før du opnår de rigtig gode resultater. Selvom du har en cykel, skal du jo også først lære at cykle før du kan bruge den rigtigt.

4. Udnyt det naturlige lys

Lys er utrolig vigtigt når du tager billeder. Men det er ikke hvilket som helst lys. Det er nemlig det helt naturlige lys, der kan skabe de smukkeste billeder. Lys er ikke bare lys. Det er farver, det er hårdhed, det er forskellige perspektiver.

Derfor vil vi anbefale dig at bevæge dig udendørs og lære at infange lyset i dine billeder. Brug lysets mange kvaliteter – det kan skabe en hel unik stemning og atmosfære i billedet.

Er du indenfor skal du altid sørge for at vinduerne er fri, så lyset har mulighed for at strømme ind i lokalet.

5. Leg med perspektiver og vinkler

Verden skal ikke altid mødes i øjenhøjde. I den visuelle verden indfanger vi motiver og viser et nyt perspektiv. Det er vores mest fornemme opgave at illustrere verden kreativt og legende.

Derfor skal du altid udfordre dine egne perspektiver. Forsøg dig med at gå tæt på dine motiver, gå langt væk, tag en skæv vinkel, tag et billede oppe fra, og så videre. Du vil hurtigt fornemme, at du indfanger nogle helt anderledes billeder end hvis du blot bliver stående i din normale positur.

Det kan være hårdt, men når du bevæger dig ud af din komfortzone vil du opnå dine største øjeblikke!

 

Har du allerede opnået disse ting, kan vores 5 gode råd til den øvede måske være interessante for dig at læse.