dramakursus

Teater er en kunstform, som desværre langsomt er ved at dø i det moderne samfund – hvor film har taget stigende popularitet. Der er ikke mange skuespillere eller skuespillerinder, som udfører teater på den oprindelige facon.

Drama er blevet et eksklusiv arrangement, som typisk er bærer flere omkostninger end biografen.

Film er uden tvivl en enestående teknologi, og det er til at forstå hvorfor netop dette medie er steget i popularitet. Med “Special effects” indtogten kan man opnår en større grad af indlevelse som aldrig før.

Filmindustrien kan ses som en naturlig progression af teateret’s udvikling, hvor den ædle tradition er blevet overført til stilbilleder i bevægelse på et lærred.  Det vil dog være en trist dag, hvis teater og drama i fremtiden kun kan opleves i datiden. Film er en repræsentation af fortiden. Tidligere handlinger som har ført til et underholdningsprodukt, der kan opleves om og om igen.

Det er det fantastiske ved drama og teater. Det er skuespil i nuet, hvor fejl hurtig spottes og arbejdes videre på, som var det en del af det oprindelige stykke. Det er levende kunst gennem menneskelige handlinger.

Historier og hverdags handlinger dramatiseres gennem mimik, udtryk og stemmen til at give beskueren en oplevelse med hensigten på at vække minder og følelser. Forbindelsen er unik. Følelsen af genkendelse findes måske mange andre steder og kan opleves gennem et virvar af tiltag – men den kaotiske kontrol teater og drama tilbyder kan kun opleves ved at være tilstede ved dets udfangelse.

Hvorvidt teateret vil synke yderligere ned i glemsel kan jeg ikke forudsige – Det eneste jeg kan gøre er, at opfordre folk til at huske på, hvor filmen kom fra og at se momenter af datiden ikke er den eneste form for underholdning og selv-udvikling der findes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *