Madfotografering er blevet et kæmpe hit på de Sociale medier, men hvordan laver man egentlig det perfekte billede? Jeg vil forsøge at give et par enkle tips og tricks her. 

Komposition og dybde

Det er en god ide at vælge en dybdeskarphed som giver en god skarphed på en del af retten og sløring i baggrunden, hvis der er noget du gerne vil fremhæve. Udnyt også gerne madens farver og prøv dig frem med forkellige vinkler. Dog er det vigtigt at dine rekvisitter aldrig overståler maden, men kun er med til at fremhæve den.

Keep it simple – less is more

Det er efterhånden nogle virkelig brugte udtryk, men de virker altså! Hold det simpelt ved at fjerne alle øvrige elementer som ikke tilfører billedet noget. Og husk baggrunden! Baggrunden sætter scenen og gør hele forskellen på et madbillede.

Ønsker du at gå efter et mere realistisk billede, kan det være en ide at efterlade eller tilføje krummer eller brugte redskaber.

Lyset er vigtigt for det endelige resultat

Lyset er også med til at ligge stemningen for billedet. Udnyt derfor det naturlige dagslys i stedet for at bruge flash, som giver et mere hårdt lys. Og som altid har selve kameraet også betydning for resultatet. Jo bedre kamera – jo bedre billeder!

 

Det allervigtigste er dog øvelse og tålmodighed, da du herved opnår det bedste billede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *