Sølvsmed og designer Kay Bojesen havde et unikt talent, som gennem et årrække har positioneret ham som en legende inden for træ-design, her især for hans evne til at bringe træ til live gennem hans ikoniske træ figurer.

Kaj Bojesen er ikke blot kendt i lille Danmark, men verdenskendt. Over hele hans karriere formåede han at designe over 2000 forskellige emner, og derfor anses han også som Danmarks mest produktive håndværker inden for kunstverdenen. Han er mest af alt kendt for sine legefulde og glade aber, sangfuglen, Garden mm.

Kaj Bojesen var dog ikke en træmager per ret. Han fremstillede også smykker, bestik, tepotter og andre specielle genstande.

Kaj Bojesen var nemlig uddannet sølvsmed og kan prale af at have været uddannet under selve Georg Jensen. Han var en af de første danske håndværkere, som omfavnede funktionalismen, og var iblandt De som pionerede “Den permanente association – en samling af kunstnere der udstillede deres værker i åbne områder”. Kaj Bojesen har uden tvivl været med til at sætte standarden for dansk design, og han har været med til at repræsentere Danmark, dansk og skandinavisk design.

I 1919 blev Kaj Bojesen gift og det blev starten på en vidunderlig karriere. Fødslen af hans søn Otto gav inspiration og lysten til at fremstille de ikoniske legetøjsfigurer vi elsker så meget idag.

Formålet var ikke at skabe realistiske figurer men legetøj der omfavnede kreativiteten – præcis som hans far havde lært ham. Simpel og sjov – Det var varemærket med et mål om at skabe leg blandt børn.

Denne fantastiske filosofi har ramt barnet i os alle – og derfor er det til den dag idag stadig et af de mere populære gave ideer i juletiden.

Her kan du finde et stort udvalg af de træ figurer Kaj Bojesen fremstillede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *