Som i alle ved, så har jeg en stor passion for rejser og at bringe disse minder og oplevelser ind i min kunst og billeder. I sommers var destinationen Det Indiske Ocean, hvor jeg i samarbejde med Africa Tours fik nogle helt fantastiske billeder med hjem. 

Det Indiske Ocean

Alle slags feriedrømme kan realiseres ved Det Indiske Ocean. Africa Tours tilbyder rejser til fire af de mest eksotiske destinationer – på og ud for Afrikas østkyst.

Kenya er Østafrikas mest populære rejseland. Landet er mest kendt for safari, og mange safarirejsende vælger at kombinere deres ture på savannen med en badeferie på kysten nord eller syd for den store havneby Mombasa. Kenyas kyst er 536 kilometer lang, hvoraf store strækninger er kridhvid sandstrand med skyggende kokospalmer og indbydende, klart badevand.  Det tropiske klima er ideelt til en afslappende ferie på et luksushotel med direkte adgang til stranden. Når stranden er oversvømmet ved højvande, kan man iagttage dagliglivet i en nærliggende landsby, og har man dykkercertifikat bør man ikke snyde sig selv for oplevelser på verdens næstlængste koralrev, der strækker sig langs Kenyas kyst. De flotte koraller tiltrækker fisk i alle størrelser, faconer og farver, og måske er man heldig at se en havspildpakke eller delfiner. Også med snokleudstyr kan man opleve noget af livet under havoverfladen. Hvis i som jeg valgte at starte min Afrikaferie på kysten, kan i nemt kombinere det med safari i de nærmest liggende anerkendte safariparker og opleve elefanter, giraffer, zebraer, antiloper og nogle af savannens store rovdyr.

Minder for livet, som man gerne ønsker gentaget! Heldigvis har jeg et hav af inspirerende billeder, som jeg kan bruge til at ikke blot huske min tid i Africa men også inspirere mine læsere til at tage samme rejse og oplevelse som jeg. 

Krydderiernes ø

Zanzibar er en eksotisk øgruppe, der hører til Tanzania. Den største ø, Unguja, er større end Lolland, og øerne har tilsammen en million indbyggere.  Zanzibars hovederhverv er turisme og dyrkning af krydderier – blandt andre kryddernellike, muskat, kanel og sort peber. Derfor kaldes øerne sammen med Mafiaøen også Krydderøerne. De velduftende afgrøder præger naturligvis restauranternes menukort, der også omfatter alt godt fra havet. Sol og hvide strande er garanti for en dejlig badeferie, men hvis man interesserer sig for natur og historie er der meget at opleve – blandt i den gamle Stone Town på Unguja.  Zanzibar har daglig færgeforbindelse til fastlandet, og vil man på safari, ligger nærmeste savanne kun 12 minutters flyvning væk.

Jeg valgte dog at skippe denne Safaritur til fordel for en god omgang afslapning og nydelse af de kulturelle goder Zanzibar havde at byde på. 

Paradisøen Mauritius

Mauritius har siden 1968 været en uafhængig østat. Landet er på størrelse med Fyn, har 1,2 millioner indbyggere og er et af Afrikas rigeste.  Befolkningen er en blanding af efterkommere fra adskillige tidligere kolonimagter og indere, der blev importeret som arbejdskraft. Afslapning og livsglæde synes at præge de fleste fastboende – en meget smittende livsstil. Som turist kan man nyde brede, hvide strande med beskyttende koralrev, kokos- og sukkerplantager, grønne bakker og udslukte vulkaner. Prægtige plantageejendomme i kolonistil findes overalt sammen med mere ydmyge, farverige boliger. Mauritius er noget af det nærmeste, man kommer en ren paradisisk tropeø – uanset om man er til afslapning eller aktivitet. Alle former for vandsport kan dyrkes. Der er glimrende golfbaner. Naturen er frodig, indbydende og afvekslende med alt fra blide strande til dramatiske bjerge – alt begunstiget af et behageligt klima – året rundt.  Sidst, men ikke mindst har Mauritius en inspirerende madkultur. Råvarerne hentes på veldrevne plantager og i det omgivende hav.

Jeg troede aldrig jeg ville finde en ø, hvor ordene paradis faktisk kom ud af mine læber som jeg vandrede rundt og tog billeder af den lokale kultur, madet og de åhhh så prægtige plantageejendomme. En oplevelse for livet. 

Luksuriøse Seychellerne

Øgruppen Seychellerne med 115 farvestråelende øer er tilsammen mindre end Falster og har 82.000 indbyggere. Øerne ligger ud for Tanzania. Befolkningen lever af fiskeri og dyrkning af krydderier. Velstanden er høj, og øernes turistresorts er af meget høj kvalitet.  Det kan være svært at vælge en bestemt ø til et ferieophold. Øerne er så forskellige, at man bør besøge flere øer. Fra de to største øer, Mahé (med hovedstaden Victoria) og Praslin, kan man nemt tage en dagsudflugt til øen La Digue, hvor man naturligvis også kan bo i flere dage.  Også på de mindste øer er der garanti for eksotiske oplevelser. Sainte Anne har smukke sandstrande og granitklipper og ligger kun fem kilometer fra Mahé. Denis Island er en smuk koral-atol med høje palmer – en halv times flyvetur derfra. På Bird Island kan man opleve fuglearter, der ikke findes andre steder i verden.  Félicité og Frégate er rene paradisøer med luksuriøs indkvartering.  Halvdelen af øerne er granitøer, resten er palmeklædte atoller. Det tropiske klima er grundlaget for smuk natur med skildpadder, fugle, sjældne fisk og koralrev.

Alle dyrene som jeg lister til sidst har jeg nærbilleder af, og I vil i fremtiden kunne finde dem på hjemmesiden, når jeg har samlet nok til at lave en udstilling, der på bedste vis illustrer og udstråler Det Indiske Oceans mange muligheder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *