Indretning er en kunst og kunst spiller en stor rolle I indretning – Det er et ægteskab støbt gennem æstetikken. Indretnings kunst kan forvandle selv den mest trivielle rum til et mesterværk. Kunst er ikke blot skulpturer, malerier og tekstiler – kunst er i alt hvad vi fremstiller. Det er skabelses værker der influerer og skubber følelser til overfladen.

Et af de områder, hvor man tit overser hvor stor kunsten har haft sin indflydelse er gulve. Det er kedeligt og en ikke kalkuler bar ressource, som vi tager for givet i vores daglige trivsel.

Et gulv kan designes vidt forskelligt og det er kun fantasien som sætter grænsen for det æstetiske udtryk.

Tænker man gulve og kunst, så falder tanken typisk på gulvtæpper og andre let bearbejdelige materialer – som gennem periferien benyttes i andre henseender og derved har skabt en større grad af refleksion og forbindelse til kunstens mange traditioner.

Hvad vi dog sjældent tænker på, er at noget så koldt og kynisk som betongulve kan frembringe ligeså store følelser gennem kreativ håndværk og design. Betongulve giver et billede af en grå og livløs overflade, hvis ene eksistensgrundlag er at betrædes.

Moderne teknologi har dog frembragt muligheder for mere kreative udfoldelser i brugen af beton til design og konstruktion af gulve. Et at de mere moderne opfindelser og udnyttelses-muligheder er gulvbelægning, som epoxy og polyuretan. Begge frembringer nye muligheder i gulvdesign.

Hvor fundamentet er kold og livløs beton, er overfladen levende af farver, mønstre og konturer. Et gulv er ikke længere blot gulv – men en forlængelse af design og æstetik som produkt af kunstens indflydelse på vores kreative udviklings processer.

Gulvet er altså vigtig del af vores dagligdag og dets design reflekterer konceptet og kvaliteten i dit liv. Gulvdesign er ikke afslappet. De designvalg du foretager dig i konstruktionen af dit gulv reflekterer din personlige smag, som kompliment til hjemmets interiør.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *