Byggekunst også kendt som Arkitektur har stor indvirkning på moderne byggeri. Der forekommer et krydsfelt i hverdagen mellem byggekunsten og design, hvor målet er at skabe synergi mellem håndværk og tanke. Når et byggeprojekt startes op, er det vigtigt at alle materialer går op i en højere enhed. Tømrer, Vvs’er, murer og andre specialister arbejder alle på at højne et projekt. Hver ved at have fokus på deres individuelle arbejdsopgaver og rutiner, men også ved at sørge for at der er fokus på helheden.

Anvendelsen af nye byggematerialer kan have stor betydning for en bygnings udtryk og design. Det er byggeklodserne der skaber bygningsværker med høj kunstnerisk og æstetisk kvalitet. Alsidigheden gennem materialer til rådighed kan give et uendelig antal udtryk og designløsninger – løsninger som den lokale tømrer kan bruge i sit daglige arbejde fremover.

Der forekommer altså en regulær syntese mellem funktion og form – hvor det endelige formål er at skabe åndeligt samt fysiske rammer, vi som mennesker kan udvikle os i.

Når der arbejdes med kunstnerisk bearbejdning af eksisterende materialer, og genanvendelse af eksisterende strukturer og former kan man skabe resultater, der ikke længere er gængs, men nyskabende.

Den enkeltes indflydelse i det personlige udtryk kommer frem i bygge- og designprocessen og kan have stor betydning for det endelige resultat.

Det er selvfølgelig ikke kun den enkelte person, som skaber et værk eller en ny bygning. Den lokale forankring har desuden stor medindflydelse på arkitekturen og det kunstneriske udtryk. Der bygges videre på viden der allerede eksisterer gennem traditioner udviklet inden for lokalsamfundet.

Det er de folkelige tømrer, byggeledere, murer og for den sags skyld kloakmedarbejderne, som skaber de rammer og muligheder bygningskunsten har at arbejde med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *